۱۳۸۷ اسفند ۱۸, یکشنبه

مصاحبه مطبوعاتی سه انجمن صنفی مراکزغیردولتی توانبخشی

درتاریخ 18اسفند87 ( یکشنبه) نشست مطبوعاتی سه انجمن صنفی مراکز توانبخشی ذهنی وحرکتی ، سالمندان وروانی مزمن با خبرگزاریها ومطبوعات انجام پذیرفت:
روزنامه اعتماد- 19/12/87
گروه اجتماعي؛
بيش از هزار و 200 مرکزغيردولتي توانبخشي در کشور، 90 درصد معلولان، سالمندان و بيماران رواني مزمن نيازمند خدمات را تحت پوشش خدمات توانبخشي قرار داده اند.
روز گذشته مسوولان انجمن هاي غيردولتي معلولان ذهني و جسمي، سالمندان و بيماران رواني مزمن در يک نشست خبري با انتقاد از کم توجهي سازمان هاي حمايتي به اين انجمن ها که از سال 72، بار هزينه هاي دولت از بابت توانبخشي معلولان را به يک سوم تقليل داده اند، خبر دادند رقم يارانه يي که در سال 87 به انجمن هاي غيردولتي توانبخشي پرداخت شده، با وجود افزايش نرخ تورم و تمام هزينه هاي جاري کشور، بدون هيچ گونه افزايشي همان رقم مصوب 86 بوده است. در حالي که ماده 10 قانون جامع حمايت از معلولان تصريح داشته ميزان کمک هزينه (يارانه پرداختي) سازمان بهزيستي به مراکز غيردولتي روزانه و شبانه بابت نگهداري، خدمات توانبخشي، آموزش و حرفه آموزي معلولان هر سال با در نظر گرفتن نرخ تمام شده خدمات و تورم سالانه به طور مشترک توسط سازمان بهزيستي کشور، سازمان مديريت و برنامه ريزي و وزارت بازرگاني تهيه شده و پيش از خردادماه هر سال به تصويب هيات وزيران برسد. دکتر احمد صولت رئيس انجمن مديران مراکز معلولان ذهني و جسمي کشور در اين نشست خبري افزود؛ «سال 84، دولت براي هر بيمار رواني مزمن در مراکز شبانه روزي 404 هزار تومان هزينه مي کرد در حالي که در همان سال مراکز غيردولتي بايد 199 هزار تومان براي هر بيمار رواني مزمن شهريه مي گرفتند. فاصله اين دو رقم منجر به 2/49 درصد سودآوري براي دولت شده بود. سرانه دولتي معلولان ذهني در آن سال 222 هزار تومان بود و مراکز غيردولتي 91 هزار تومان شهريه مي گرفتند که 41 درصد سودآوري براي دولت داشت. سال 84، دولت براي هر سالمند در مراکز شبانه روزي دولتي 297 هزار تومان هزينه مي کرد و اين رقم در مراکز غيردولتي 205 هزار تومان بود که براي دولت 69 درصد سودآوري داشت. اين ارقام نشان مي دهد فعاليت 15 ساله مراکز غيردولتي منجر به کاهش هزينه هاي دولت شده در حالي که قرار بر اين بود که دولت، خدمات را واگذار کند نه اينکه بار هزينه ها را هم بر دوش مراکز غيردولتي بيندازد.» به گفته صولت، در حالي که دولت موظف به تصويب رقم يارانه تا خردادماه هر سال بوده، يارانه سال 87 آن هم با 4/18 درصد افزايش نسبت به سال 86، همچنان در کميسيون اجتماعي دولت در نوبت تصويب به سر مي برد. و اين تاخير در تصويب رقم يارانه سال 87 در حالي صورت مي گيرد که با وجود الزام سازمان بهزيستي کشور به پرداخت هر ماهه يارانه به مراکز غيردولتي، يارانه ها هر چهار ماهه يک بار پرداخت مي شوند. دکتر صولت گفت؛ «مراکز توانبخشي غيردولتي به هيچ وجه اجازه افزايش شهريه را ندارند.» به گفته مديران مراکز غيردولتي توانبخشي، هم اکنون شهريه مصوب سازمان بهزيستي کشور براي مراکز روزانه معلولان ذهني و جسمي 110 هزار تومان و يارانه اين مراکز 50 تا 70 هزار تومان است، شهريه مراکز شبانه روزي معلولان ذهني 265 هزار تومان و يارانه اين مراکز 90 تا 120 هزار تومان است و شهريه مراکز شبانه روزي سالمندان 300 هزار تومان است و دولت براي اين مراکز 90 تا 120 هزار تومان يارانه مي دهد. همچنين شهريه مصوب مراکز بيماران رواني مزمن 275 هزار تومان است که 150 هزار تومان يارانه به آن تعلق مي گيرد.
هم اکنون 859 مرکز شبانه و روزانه معلولان ذهني و جسمي، 155 مرکز بيماران رواني مزمن و 200 مرکز سالمندان که حدود 59 هزار مددجو را نگهداري مي کنند در کشور فعال هستند و با وجود اعلام اخير وزير رفاه نسبت به افزايش بودجه سازمان بهزيستي از 205 ميليارد تومان به 700 ميليارد تومان در سال جاري، مديران اين مراکز مي پرسند سهم معلولان که 80 درصد فعاليت هاي سازمان بهزيستي را به خود اختصاص داده اند از اين افزايش بودجه کجا است. نکته ديگري که در اين نشست مورد انتقاد مديران مراکز غيردولتي توانبخشي قرار گرفت بي توجهي به لغو اجبار پذيرش 10 درصد رايگان به ازاي معافيت مالياتي اين مراکز بود که در سال 81 در قالب قانون ابلاغي مورد تصريح قرار گرفت اما همچنان و بدون علت اجرا مي شود. مديران انجمن هاي غيردولتي توانبخشي خواستار آن شدند که ميزان يارانه هاي اين مراکز براي سال 88، حداقل با افزايش 4/18 درصد پيشنهادي سازمان بهزيستي براي سال 87 و رقم 9/25 درصد نرخ تورمي اعلام شده از سوي بانک مرکزي در دي ماه سال جاري (در مجموعه حدود 44 درصد) افزايش يابد.

هیچ نظری موجود نیست: